16 февр. 2008 г., 13:25

Бай Вълчан 

  Поэзия » Для детей
698 0 5

 

Едно тЕле във бахчата
се напасло с зеле,
а пък Бай Вълчан обичал

телешко със зеле!

И намислил това тЕле
той да го докопа,
да го завлече в гората

и да го изкльопа!

Сложил камуфлажно яке,
камуфлажни дънки,
и започнал да го дебне

покрай едни трънки.

Хвърлил дълго ловно ласо,
вързал му главата
и започнал да го дърпа

накъде гората.

Но телето го разбрало
и се размучало.
Стадо бикове и крави

бързо дотърчало.

Заградили Бай Вълчана,
мушкали с рогата,
счупили му двата зъба

и три от ребрата!

Бай, Вълчане, Бай Вълчане...!
Пак късмет си имал,
че се отърва със рани,

а не си загинал!

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??