Едно тЕле във бахчата
се напасло с зеле,
а пък Бай Вълчан обичал
телешко със зеле!
И намислил това тЕле
той да го докопа,
да го завлече в гората
и да го изкльопа!
Сложил камуфлажно яке,
камуфлажни дънки,
и започнал да го дебне
покрай едни трънки.
Хвърлил дълго ловно ласо,
вързал му главата
и започнал да го дърпа
накъде гората.
Но телето го разбрало
и се размучало.
Стадо бикове и крави
бързо дотърчало.
Заградили Бай Вълчана,
мушкали с рогата,
счупили му двата зъба
и три от ребрата!
Бай, Вълчане, Бай Вълчане...!
Пак късмет си имал,
че се отърва със рани,
а не си загинал!
© Ангел Чортов All rights reserved.