Добре дошли на маскарада!
Зад маските какво се крие?
В душите ви аз виждам ада,
в греха потънали сме ние.
В ума ни егото ще вие
сред пиршества на алчността.
От чашата съдбовна пие
без мяра, с показ, глупостта...
Без дом остава любовта.
На сцена или на площада
зад маските какво се крие?
Един преяжда, друг ще страда,
а трети с наглост ще пробие.
За слава и пари се трие
пак задкулисно святостта.
В гърдите хищното се бие
облякло фрака на властта...
Без дом остава любовта.
Човешкото в лъжа пропада.
Зад маските какво се крие?
Безумието със наслада
дълбоките си рани шие.
Светът, аз питам тука: Чий е? -
На Бог? На дявол? На смъртта?
Снага щом огънят извие
война източва ни кръвта...
Без дом остава любовта.
И няма време за отрада.
Зад маските какво се крие?
Лицемерие в парада
на завистта гнездо ще свие.
В ръце на суетата гние
свещена книга - слепота
очи с бездарието мие.
В препусканията, в града,
без дом остава любовта.
Да, казвам ви го без пощада
зад маските какво се крие.
Най- истински съм аз, нещата
все казвам истински. Уви е
нещастна истината. Вие
отвръщате ми с глухота.
В сърцата детски само жив е
духът на щедра доброта,
светът красив на любовта.
© Асенчо Грудев Все права защищены