2 авг. 2021 г., 12:29

Балада за Музата 

  Поэзия » Другая
819 1 10

Виновен ли съм за това,

че същността ми изгради

свой свят от искрени слова?

Нима Фортуна се влуди

и злобно, с ярост, зареди

срещу мечтите ми атаки.

Но тук, сега, както преди

не се предавам пак и пак, и...

 

Не съм се примирил, едва

не влача се, не навреди

напълно подла чернова.

Макар оставила следи

у мене болката, роди

една любов с основи яки

и жар са моите гърди.

Не се предавам пак и пак, и...

 

От обич Музата зова:

" Пътеводител ми бъди!

В деня ще бъдеш синева,

в нощта безбройните звезди!

И Мрак не ще ме победи!

С вълшебствата си, мила, благи

с духа на пролет ме води! "

Не се предавам пак и пак, и...

 

Мечтая с нея, обнови

Ума, сърцето и душата.

За творчество ме вдъхнови

Ангел висш от небесата.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??