2 июн. 2009 г., 20:25

Баладично 

  Поэзия
995 0 19

 

 

Свръхчовешка сила да ти е подпора!

В три темела взидана с майсторска ръка -

и оттам ще бликна аз - като цвете гола -

и ще се целувам с цветната дъга.

Някой ще подмине - в друг ще светне пламък -

пъстрата ми истина ще го прикове -

уж веднъж затрупваш камък върху камък,

а трикратно пълни са твоите ръце.

Има да пилееш, има и да вграждаш

под темели каменни с майсторска ръка -

веднъж ще ме убиваш - три пъти ще се раждам

и ще се завръщам - стрък изпод пръстта...

 

 

 

 

 

 

 

 

© Галена Воротинцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??