22 дек. 2019 г., 20:04

Баница с късмети 

  Поэзия
809 2 8

Всичко в бизнеса ще е наред - 

съдбата ще помага със късмет! 

Успехът ти ще е резонен, 

към тебе, шефа - благосклонен! 

 

""""""

Ако искаш вярвай или не - 

ще намериш пълно портмоне...

но с люспи рибени, визитки! 

Нищо...На късмет ти е...Честито! 

 

""""""

Грижи и проблеми, 

като от тамян ще бягат...

Радости големи 

често ще те навестяват! 

 

""""""

Пътешествие те чака, 

не бъди егоист, 

че пол'винката очаква 

да я вземеш на круиз! 

 

""""""

Най-после печалба 

ще имаш догодина - 

за една бира в халба 

и...ремонт на комина! 

 

""""""

Училището ще върви 

с попътен вятър и късмет, 

но все пак - дай му рамо ти, 

да имаш благини безчет! 

 

""""""

Любов, успехи и пари, 

много щастие ще има! 

Нека Бог да ви благослови... 

и...хайде вече, да сте трима! 

 

""""""

Често ще летиш на запад, 

даже по море ще плаваш...

комшиите мухи ще лапат - 

баровец ще го раздаваш! 

 

""""""

Господ с шепи ще раздава 

любов и добрини, късмет! 

В здраве дните ще минават,

година пълна с берекет!

 

Някои от пожеланията са със закачлив оттенък. Ей така - за добро настроение.

 

 

Желая на всички весели коледни и новогодишни празници!

 

Пепи Петрова

 

© Pepi Petrova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??