А на Малдивите вали - какво?
Не ще е дъжд, щом тук се изваля,
навярно в карамеления залез
се спъна боса някаква звезда,
внезапно окуцяла от любов...
И вярва страшно в своето небе,
безумно се надява и се моли
да пие хапче за забрава вечерта
и да се лута в звездните простори.
До тук доплува корабът ти, капитане,
изтласкан от незнайни ветрове,
дано във мида се превърне
невярното ти каменно сърце.
Най-светлите ни дъждове са у дома,
полягат вечер кротко сред тревите,
луната над Малдивите изгря,
ще можеш ли да я погледнеш във очите?
© Джулиана Кашон Все права защищены
се спъна боса някаква звезда"
...
"луната над Малдивите изгря,
ще можеш ли да я погледнеш във очите?"