Синът от Италия:
- Чао, Тате! Come sta?
Страшно трудно ми е тука.
Аз не съм студент сега.
Спрях с проклетата наука.
Ще си идвам аз у нас.
Утре тръгвам от Болоня.
С много хубава кола -
с яко фиатче двеста коня.
Аз на теб ти нося пет
жълти потници от Прада.
Със едно кило кафе -
Сегафредо - за награда!
Взех и грапа - еликсир,
и китайски скъп будилник,
и магнитче - сувенир!
В нас за пълния хладилник.
Петък, чакай с хляб и сол,
следобяда ще се върна.
Идвам бос, и малко гол.
От сърце ще те прегърна!
Водя с мен една жена.
Ще я взимам за съпруга!
Тя е с четири деца.
Моя гордост и заслуга!
Аз... в Италия разбрах,
че не правя точни сметки.
Твоят влог го проиграх
в Монте Карло, на рулетки.
Без пари, аз дълго спях
в гнила, дървена гондола.
Там - в очи се запознах
с мойта мацка от Ангола!
Тя е грозна, но добра.
И е славен хиропрактор!
Пие много през деня,
нощем бачка като трактор!
Идвам с четири деца.
Те са набори - на батко.
Като въглища блестят!
Топ сладурчета - на татко!
Бащата се усеща навреме:
- Сине! Сине! Ангел мой!
Тръгвай сине от Болоня.
Че съвсем не съм във строй,
много болести ме гонят!
Аз не пия днес кафе.
И от дни съм - безимотен.
Със акъла май съм зле!
Адски много съм самотен!
Твоят сувенир - магнит,
във хладилника ще сложа.
Че е празен тоз бандит,
но... не ща да те тревожа!
Ти... ела си бързо в нас,
с африканката... с децата!
Но не давай много газ
с тези - двеста киловата.
Тук, жена ти, ще е хит,
ще ми стане масажистка.
Че ме мъчи лош артрит,
чак гърдите ми притиска!
Ти... от там ми донеси
памперси със двойно дъно.
Че изпускам се в зори,
недовиждам аз на тъмно.
Внуци, щом си имам аз,
ще ги стискам за ръчичка!
Под беседката до нас,
в инвалидната количка.
Ще се грижите за мен!
Ще оправяш мои сметки.
Батко ти, е задомен
с две крадливи мажоретки.
Синът:
- Чакай, Тате! Аз реших!
Ще остана на Ботуша!
Малко сметката сгреших,
глупости, недей да слушаш.
Тук ще бачкам - всеки ден.
Малко евро да натрупам.
И за твоя Ден Рожден,
много памперси ще купя!
Ще ги сложа в здрав кашон,
по Еконт ще ти ги пратя!
В бащиния, роден дом,
да те радвам - на кревата!
Бащата:
- Браво, сине! Пак си прав!
Остани си във чужбина!
С памперсите ще съм здрав!
Сто години... до Амина!
Юри
Йовев
Април
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены