4 апр. 2015 г., 20:09

Бащин стих 

  Поэзия » Для детей
488 0 1

Бащин стих

RemaTe

 

Животът е

букет трънливи рози,

увит грижливо в детска пелена.

 

Сърцето ми

затихнало ги носи,

откакто ти роди се на света.

 

Денят е

същият, но има блясък,

смехът ти носи само доброта.

 

За хората

жена, а може би, другар си?

За мен оставаш мъничка звезда.

 

И моля се

на Господ да те пази,

да бъде в пътя твоя светлина.

 

Не дай си Боже,

някой да те мрази,

подай му стихчето в ръка.

 

© РемаТе Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Животът е

    букет трънливи рози,

    увит грижливо в детска пелена."

    Много точно.Живот и начало
    на трънливия път към света.
    И тревога за мама и татко,
    и безсъние и топлота...
Предложения
: ??:??