Дядовата къща
Къде е бащината къща?
Сбутана във малкото градче,
Ето го сина ти, у дома се връща.
Пее моето врабче.
Извисява се черквата на хълма
и закриля бедния си народ.
Слънцето прозява се и съмва,
слага началото на нов живот.
Въздухът носи мирис на липа,
връщат се спомените стари,
лети мъха от цъфнала върба,
писма от остарели ми другари.
Заставам пред майчиния праг,
нацъфтял е розовият двор,
Аз влизам вътре като враг
под погледа на дядовия бор.
© Ерик Василев Все права защищены