31.01.2016 г., 17:59 ч.

Бащината къща 

  Поезия » Друга
738 0 0

Дядовата къща

Къде е бащината къща?

Сбутана във малкото градче,

Ето го сина ти, у дома се връща.

Пее моето врабче.

 

Извисява се черквата на хълма

и закриля бедния си народ.

Слънцето прозява се и съмва,

 слага началото на нов живот.

 

Въздухът носи мирис на липа,

връщат се спомените стари,

лети мъха от цъфнала върба,

писма от остарели ми другари.

 

Заставам пред майчиния праг,

нацъфтял е розовият двор,

Аз влизам вътре като враг

под погледа на дядовия бор.

© Ерик Василев Всички права запазени

На моите дядовци, лека им пръст.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??