Бих искал да съм ангелче в небето
и да бдя над твоята съдба.
Или невинна капка в морето
на греха и порочността.
Бих искам пътя ти да осветявам
дори и да не съм със теб.
И надежда да ти давам
в живота да вървиш напред
.
Бих искал да съм дяволче в небето
и да боря вечно злите сили,
надвиснали над теб
… детето,криещи се в хора мили.
Вечно ли ще нося тази болка?
Вечно ли душата сте скърби?
Вечно ли, не искам, и не мога,
всяка мисъл за теб да ме боли.
© Иво Йорданов Все права защищены