11.02.2005 г., 8:20 ч.

Бдя над теб 

  Поезия
902 0 0

 

Бих искал да съм ангелче в небето

и да бдя над твоята съдба.

Или невинна капка в морето

на греха и порочността.


Бих искам пътя ти да осветявам

,

дори и да не съм със теб.

И надежда да ти давам

в живота да вървиш напред

.


Бих искал да съм дяволче в небето

и да боря вечно злите сили,

надвиснали над теб

детето,

криещи се в хора мили.


Вечно ли ще нося тази болка?

Вечно ли душата сте скърби?

Вечно ли, не искам, и не мога,

всяка мисъл за теб да ме боли.

 

© Иво Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??