16 февр. 2015 г., 21:36

Белият гълъб 

  Поэзия
443 0 0

На здравата земя със страх стъпва,

с предпазливи, малки очи червени,

на безснежната зима не отстъпва –

с надежда за мечти неизвървени.

 

Всяка сутрин с мисловния предмет,

да се види белият гълъб за късмет.

 

Както утрото, в началото е студено,

загърнато с нежен шал от кашмир,

в живота – всяко чудо новородено

е стихийно до приключването с мир.

 

А белият гълъб под високата стряха –

там, където и предците му остаряха…

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??