2 июл. 2024 г., 07:48  

Белязани 

  Поэзия
149 2 0

Белязан с копнеж! На него подвластен –

спокойно понася въпроси, капризи.

Задръжките стават ненужни, неясни.

Притихнал съблича бялата риза. 

С целувки събужда душата ѝ дива.

Телата танцуват по приказен път.

Луната безмълвна ги гледа игриво.

Времето спира, изчезва светът.

Белязана с огън! На него подвластна

тя с трепет приема любовни сюрпризи.

Дарил на очите ѝ утринен блясък –

усмихнат облича той бялата риза.

© Флориана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??