18 окт. 2012 г., 10:59

Беше поет 

  Поэзия » Другая
447 0 0

 

 

                             Беше поет...

 

              В тъмнината на нощта се приютих.

              Зачетох се в редовете му забравени.

              На грешницата муза пак се възхитих

              и заживях с любовта им изоставена.

              Преди да тръгне някъде, натам-

              казват, че в небесната квартира,

              завеща ни поетичния си храм

              и нареди ни - той да не умира.

               Тайната му няма да предам.

              Скри я някъде в римувани куплети.

              Заслужава ли той паметник- не знам,

              но смъртта не трябва да краде

              на мъртвите поети стиховете.

             

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??