Беше поет...
В тъмнината на нощта се приютих.
Зачетох се в редовете му забравени.
На грешницата муза пак се възхитих
и заживях с любовта им изоставена.
Преди да тръгне някъде, натам-
казват, че в небесната квартира,
завеща ни поетичния си храм
и нареди ни - той да не умира.
Тайната му няма да предам.
Скри я някъде в римувани куплети.
Заслужава ли той паметник- не знам,
но смъртта не трябва да краде
на мъртвите поети стиховете.
© Виолета Томова All rights reserved.