Без адрес
Онази обич скрита,
тайно споделена,
от свят изгубен - миг,
от делника ранена,
от младостта ми вик,
тя в детството ме връща,
с познатия език
от дядовата къща,
с бисквитката любима,
запазена от мама
единствено за мен,
защото други няма,
с погледа откраднат
сред многото хлапета,
с подадената лапа
сред уличните псета.
Обичта пак идва,
спътница позната,
а зад нас - самотна,
остава самотата.
Тръгваме пак двете,
с обичта потайна -
винаги еднаква,
в нетрайността -
безкрайна.
© Виолета Томова Все права защищены