Без Ева в Райската градина...
на Ева...
Веднъж във Райската Градина
бе Господ ме поканил сам:
бе точно като по картина,
но Ева нямаше я там...
От плод дърветата тежаха,
цветя ухаеха навред
и птици влюбени летяхя,
и пееха, но все в дует...
И Ангели летяха с песни,
звезди искряха през деня,
а във потоците небесни
течеше мед вместо вода...
Разхождаха се полуголи
жени по Райският мегдан:
за нежни тържества готови,
но Ева нямаше я там.
Змия забързано пълзеше,
от ужас вцепених се ням,
в устата ябълка държеше,
но Ева нямаше я там...
Тогава се помолих Богу:
-Върни ме долу Боже!..Знай
без Ева просто аз не мога-
без нея Раят не е Рай!..
Не чул до днес молба такава
добрият Старец онемя:
-Добре върви!..Върви тогава
обратно в своята Земя!...
-А може ли да пожелая
за Любовта ни опит нов,
че там (изгонена от Рая!)
ме чака Ева за Любов?..
Тогава в Райската градина
д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены