13.05.2012 г., 16:53 ч.

Без Ева в Райската градина... 

  Поезия » Философска
424 0 0

Без Ева в Райската градина...

 

                                           на Ева...

 

Веднъж във Райската Градина

бе Господ ме поканил сам:

бе точно като по картина,

но Ева нямаше я там...

 

От плод дърветата тежаха,

цветя ухаеха навред

и птици влюбени летяхя,

и пееха, но все в дует...

 

И Ангели летяха с песни,

звезди искряха през деня,

а във потоците небесни

течеше мед вместо вода...

 

Разхождаха се полуголи

жени по Райският мегдан:

за нежни тържества готови,

но Ева нямаше я там.

 

Змия забързано пълзеше,

от ужас вцепених се ням,

в устата ябълка държеше,

но Ева нямаше я там...

 

Тогава се помолих Богу:

-Върни ме долу Боже!..Знай

без Ева просто аз не мога-

без нея Раят не е Рай!..

 

Не чул до днес молба такава

добрият Старец онемя:

-Добре върви!..Върви тогава

обратно в своята Земя!...

 

-А може ли да пожелая

за Любовта ни опит нов,

че там (изгонена от Рая!)

ме чака Ева за Любов?..

 

 

Тогава в Райската градина

 

                 д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??