Б Е З Г Р И М
През май родих се. На брега на Тунджа.
Съвсем не съм типичният телец,
но свободата за бика е нужна.
Троша окови с песен на звънец.
Написах две-три книги със надежда
и някой друг да се открие в тях.
По пулса на душата си подреждам
във стиховете своя плач и смях.
И като сок на праскова узряла
изливам се в сърцето на деня.
Ни себе си, нито пък вас предала,
живея аз без чувство за вина.
2007
© Мария Панайотова Все права защищены
Петя, дай ми в лични адреса си - ще ти изпратя последната си стихосбирка!