22.05.2012 г., 19:49 ч.

Без грим 

  Поезия
578 0 15

 

 

 

                    Б Е З   Г Р И М

 

 

През май родих се. На брега на Тунджа.

Съвсем не съм типичният телец,

но свободата за бика е нужна.

Троша окови с песен на звънец.

 

Написах две-три книги със надежда

и някой друг да се открие в тях.

По пулса на душата си подреждам

във стиховете своя плач и смях.

 

И като сок на праскова узряла

изливам се в сърцето на деня.

Ни себе си, нито пък вас предала,

живея аз без чувство за вина.

 

 

2007

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??