29 авг. 2021 г., 11:43

Без илюзии 

  Поэзия
365 1 3

За среща никога не закъснява,
макар на работа до късно да седи,
не вдига шум, въпроси не задава,
децата не прибира... Просто няма.


Потраква с токчета, все бърза. Закъде ли?
На спирката присяда за цигара.
Неонът в тъмното студено свети
и бави се по правило трамваят.


Тя никога вечеря не приготвя,
по празниците никого не чака.
Прелиства си тефтера със задачи
под звуците на Лунната соната.


А сутринта отново се облича
във своето дълбоко отрицание.
Тя - Другата умее да обича,
без рози, без илюзии за щастие.
 

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??