13 мая 2014 г., 21:39  

Без мене 

  Поэзия » Философская
410 0 0

Така ми се иска да ида

на онзи свещен небосвод.

Където водата е бяла

и има вкуса на кокос.

 

Навярно там някой ме чака,

приготвил в шепа слова.

За мене ще бъде утеха,

че няма да бъда сама!

 

Подаръкът, скътан за мене

Навярно е  дивна шега.

С нея ще бъдем в мрака.

На мен  ми отива с мечта!

 

Подреждам си старите дрехи,

че земният път ми тежи.

А хората малко превзети

ще сложат портрет да лежи.

 

Ще ида да видя децата.

От утре остават сами.

Какво да им кажа за сбогом.

Нали заминавам в зори!

 

Оставям ви наследство:

майчината обич и мъничко пари...

А стане ли студено,

написала съм стихче, в което

огън все гори.

Искрица ще ви трябва,

огнището да запламти!!! мама

© Мария Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??