18 нояб. 2008 г., 22:02

Без теб 

  Поэзия
698 0 4

Изгоря ми и последната свещичка.

Разтопена с восъка се слях.

Без тебе съм. Остави ме самичка

без надежда, без утеха и без смях.

 

Счупи се звезда в стъклата.

Пламна за последно. Изгоря.

Душата ти попи в земята.

Изгаснаха ми всичките слънца.

 

Запалена ми беше жива клада.

Изгасна ми последната искра.

Страдание получих за награда.

И само мрак. Без глътка светлина...

 

В изгнание изпрати ми сърцето.

В очите ми заби жестока болка.

В безвремие остави ме- където

се питам: "Докога? Защо? И колко?"

 

Неказани  оставих много думи:

"Обичам те","Прощавам ти","Прости!''

Защо стовари самота върху ми?

Помолих те, но късно: "Остани!"

 

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??