30 июл. 2021 г., 02:22

Без теб е изгревът далечен 

  Поэзия » Любовная
796 3 0

Кажи ми днес, къде да ида

понесъл тежката си мъка?

Без дом сърцето ще се скита,

не иска любовта разлъка.

 

Опарена, душата свита,

към хоризонта как да тръгне?

Безволево нощта изплита

незнаен път, мечта ще млъкне.

 

В безсънието обич стрита

опитва пак да се спои.

От мрака нежността покрита

надеждна светлинка таи.

 

Веднъж забравен и отречен,

без теб е изгревът далечен.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??