Jul 30, 2021, 2:22 AM

Без теб е изгревът далечен 

  Poetry » Love
809 3 0

Кажи ми днес, къде да ида

понесъл тежката си мъка?

Без дом сърцето ще се скита,

не иска любовта разлъка.

 

Опарена, душата свита,

към хоризонта как да тръгне?

Безволево нощта изплита

незнаен път, мечта ще млъкне.

 

В безсънието обич стрита

опитва пак да се спои.

От мрака нежността покрита

надеждна светлинка таи.

 

Веднъж забравен и отречен,

без теб е изгревът далечен.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??