Преди да почне - срамната война
в земите на съседната Украйна,
през вечер - аз се срещах със една
красавица на име, Каролайна!
Тя… в кухнята съвсем не беше зле,
приготвяше понякога спагети.
А справях ли се - всяка нощ добре,
тя сутринта ми правеше омлети.
Прекарвах с нея времето в любов!
Избягвахме да нищим политика.
Тя бачкаше - сестра във Пирогов
и пиеше количества мастика.
Освен това - тя с модата бе в тон:
харесваше обувките на Прада.
А в клинчета на Диор и Луи Витон
изглеждаше изтънчена и млада.
Щастлив бях с нея - няколко лета.
Мастиката бе хубава ваксина!
Но щом започна - братската война
недалеч от нашата Родина,
не знам защо, сестрата в Пирогов
обърна палачинката на изток:
Тя стана фен на Путин и Лавров.
Пък аз ги припознах като фашисти!
С това започна - нашият провал:
Аз бях за НАТО, тя бе за Русия!
Не лягахме в леглото без скандал!
След секса бях готов да я убия!
Търпях я дълго - правех се на луд!
Отбягвах щекотливите въпроси.
Но щом се спусна - есенният студ,
тя почна тъпа ватенка да носи!
А ватенката й… не бе на Диор,
а руска свръхсекретна разработка!
Приличаше ми с нея на шофьор,
под ватенката скрил бутилка водка.
Едва тогава - с нея аз реших -
да скъсам, с основателна причина.
За нашия - провал я обвиних:
не исках да се бъхтя над рускиня,
която вместо зимата край мен
да стъпва гордо с яке на ВерсачИ,
желаеше безсрамно всеки ден,
една в Европа, с ватенка да крачи!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Който ватенка облича,
няма как да се обича!