26 мар. 2008 г., 09:03

Без заглавие 

  Поэзия » Другая
766 0 17
 

 

 

 

Върбата край канала, стара -

във този алкохолен час

отмери с крачки лоши

 

 

и самотата по галоши,

хванала със мене бас -

надроби своята попара

 

 

и каза: "Няма вече Дон Кихоти

и „езерни" поети не живеят

в нашия забързан век."

 

 

 

Отвърнах: Вярно, не живеят те, но пеят

песни славни до зори,

а животът бавно си върви.

 

 

 

Словото ми подир тях немее

за несбъднати мечти,

а смъртта отпред се смее...

 

 

Това е всичко. Или може би...

 

Щурецът на прозореца зачука

но аз съм вече глух -

умряха в мене Хамлет, Мечо Пух.

© Стоян Владов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??