11 февр. 2009 г., 18:04

Безброй въпроси 

  Поэзия » Философская
466 0 4

   Вярвам, че повечето хора като мен си задават хиляди въпроси, дали някога ще

открием поне част от отговорите???

 

 

Каква е мойта мисия, се питам,

да дойда тук, на Майката Земя?

И мисля си, безцелно аз се скитам,

кога ще се завърна у дома?

 

А все се уча, все се просвещавам,

огромна школа е човешкият живот.

Вярвам в доброто, слаби защитавам,

трупам зрънца във Божия имот!

 

Така ме учиш - гладен да нахраня,

нещастен с думи нежни да теша

и правдата безкрайно аз да браня,

полека ребуса житейски да реша!

 

Като че ли е всичко толкоз ясно,

срещнах мъжа, от злото го спасих,

семейство ний създадохме и ето,

в децата нашто щастие открих!

 

А колко дълго с демони се борих

и толкоз слаба, без сили съм сега!

Врата към минало зад себе си затворих!

Ти дай ми сили напред да продължа!!!

© Валентина Харизанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??