10 янв. 2023 г., 16:11

Безглаголна Любов 

  Поэзия » Любовная
501 1 2

БЕЗГЛАГОЛНА ЛЮБОВ

 

Нес кафе от автомата.

Гара. Мирисът на влак.
И прощално сбогом в чата.
Път. Но не по Керуак.

 

И мъгла. Гнусливо сярна.
Студ. И вкочанен перон.
Седми коловоз за Варна.
Осми – само за фасон.

 

Място тридесет и пето.
И кондуктор с чер костюм.
Две-три бабки във купето.
Банички. Боза. Локум.

 

Две ченгета със кокарди.
С поглед – мек планински мъх.
Сбогом, мои булеварди.
Сбогом, снежни Черни връх.

 

Две цигари във WC-то.
Мъж. И път. И самота.
Трънено валмо в полето.
Вечен друмник по света.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??