25 нояб. 2023 г., 20:20

Безгласно 

  Поэзия
124 2 1

 

Сълзи неутешими парят ми лицето,

когато видя търсещи, объркани деца.

Насила нещо съкровено е отнето,

осакатени са не само крехките телца.

 

Те имат шанса да си върнат чистотата,

наред с избрания от Бога уникален лик.

Но най-свободните заробват свободата,

умело заглушават детския, отчаян вик.

 

Без срам обезобразяват хиляди животи,

обезличават нагло индивидуалността.

Създават с натиск свят с безполови роботи,

творят реалност своя във реалността.

 

Сълзи неутешими парят ми лицето,

когато видя празните, объркани деца.

Насила нещо съкровено е отнето –

душите са осакатени повече от техните телца.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Жалко е, че все по-малко са тези, които биха проронили сълзи, виждайки безумията на света! А твоята чиста и ранима душа няма как да остане безразлична! Прегръщам те, Мария!
Предложения
: ??:??