24 мая 2023 г., 20:57

Безкрайна лятна тъга 

  Поэзия » Философская
199 1 0

Не помня лятото да е било, 

а вече си е тръгнало. 

След бури паднало гнездо,

лежи разбито, празно и само.

 

Нима навън вали все още?

Лежа и слушам, сгушен в мрака нощен.

Една просветнала сълза 

се стапя в тъмното едва.

 

Във две пресъхнали очи, 

забравен споменът личи. 

Дали отново ще си спомни

сърцето залезите скромни?

 

Унесени във вечни грижи, 

безкрайно дните ни се нижат. 

След днес и утре няма вчера.

Сега не помня нищо, а защо ттеперя? 

© Златко Тошков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??