Безкрайна приказка
Коледна нощ е.
Прозорците светят.
И неуморно стопанки
сноват...
Гиздаво кимат
зелени венчета
и кандилцата
свято горят.
За питата късмети
се наричат,
надежда звездна
грее в стаите.
А пеперуди снежни
вън надничат,
от зимната виелица
омаяни.
Пламти жаравата
в камината,
мъжете вдигат
бъклици с наздравици.
Със "До година, до амина!"
сурвакници размахват
сурвакари.
До дрешника
с чорапчета провесени
децата чакат -
с трепет,
ококорени
кога незнайно
вратник ще отвори
жадуваният дядо Коледа...
И всички сядат
на трапезата богата.
Шеги и смях,
и пожелания сърдечни -
да ги дари обилно
с плод земята,
а здравето и щастието
да са вечни.
Диана Загора
© Диана Кънева Все права защищены
-Внимание,внимание!Поезията на Диана Кънева!Слушайте хора,слушайте.