Бутилка концентрат, пакет цигари,
портрет любим и тишина.
В главата - спомените стари,
а за компания - полулуна.
Часовник, с удари жестоки,
куп вещи, свързани със теб.
Бутилка, имаща все още
и аз, превръщаща се в лед.
Очи, без форма от сълзи,
пътуващ ранобуден автобус.
Цигара, може би последна и...
устни питащи: "Къде си ти?"
© Мариана Вълкова Все права защищены