1 авг. 2008 г., 06:30

Безлично... 

  Поэзия
510 0 5

Самовлюбен. Нахъсен, в себе си?!
Горделив.
Самоходен... локомотив.
Смръщен. Бълва чер дим.
Задръстен.
От въпроси, без отговор.
Напорист.Пори въздуха.
С "голи" истини бори се. Сам.
Доказва, спори често.
По теми,
въодушевени от неживи твари.
Спира и тръгва
от несъществуващи гари.
Пали от нищо.
Плюе и псува като каруцарин.
Безличен, без образ и цвят
Не задава въпроси.
Само пита.
И говори си сам.
Луд - до доказване на невинност.
Вменяем. Неосъждан навярно.
Малко по-луд от преди.
Не пише. Само драска
неграмотно - черти и резки,
във въздуха.
А е тръгнал с последния влак,
без вагони...
С нагон. Безпардонен.
Окаяно слаб. Почти апатичен.
Симпатизира си
само пред огледало сутрин,
преди да измие очите си.
Не е болен. И напълно тавряз.
Идентичен със себе си.
Идиличен. Личен.
Летаргично паразитен.
Меланхолик, по съдба.
Субективен обект.
С тъмна цел и идея -
за ... лято.
Задръстеняк. Кретен.Но...духовно богат?
И не спори сега.
Не играе никакви роли.
Хиляди пъти пишман.
Парадоксално доволен.
... кочияш
на каляска от...
               тиква.

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??