10 дек. 2022 г., 17:44

Безпощадно 

  Поэзия
196 1 0

Тайната всевечна скрита е във времето

Там е силата ѝ, търсена от век във век.

Да си млад, да си знаещ и силен...

С две думи, щастлив и преуспяващ човек.

 

Но търсейки невидяното, някой намери ли време

да бъде добър, да мечтае, да обича поне.

Да обгрижи всичко любимо надлежно

с мелодия дошла от душата, чрез безброй светове.

 

То времето е винаги скришно, безмълвно,

но лети и не спира, подгонило самата безкрайност.

Търсим го, но понякога не ни дава мира

да го хванем така, че да работи за всеки потайно.

 

И там сред секундните крачки пришпорено

на часовников зъл механизъм,

човекът живее в заблуда, че управлява го трайно,

а то безпощадно, през гънките на пространството се изнизва.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??