30 мар. 2007 г., 19:45

безстишие 1 

  Поэзия
570 0 2


откъснато крило от лебед бял
откъсна се и пръсна с в безкрая
понесе го вълна, висока, страшна
в далечината виждаше се бряг...

колибка от листа и клонки
усмихнато градеше си сама
знаеше тя няколко икони,
но молеше се само на една

облаци нямаше, напук на този стих,
но слънце не изгряваше
далечен бе и този миг

акулите се чудеха, к`во ли пък е т'ва
рибите лудуваха, усетили човешка топлина
делфини галеха се в него,
а рачета въздъхнаха...
 
студът бе около нея
горещо бе обаче нейното сърце
любовница на дъжд и вятър
обичаше я нечие сърце...

(следва)

© Иван Радев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • а ти помисли ли ?
  • На мен ми харесва,Ванка,най-важното е,че идва от сърцето ти,а не по задължение или друга причина. Дерзай!
Предложения
: ??:??