Безсънна нощ
от А.А.Павлов
Залагах на сляпо...вярвах в доброто.
Мълчах,дори да ми се искаше...
да изкрещя че , не вярвах, спрете и тишина!?
Лудите не са чак толкоз луди.
Че още вярват на доброто в света.
Вярвах,мечтаех,споделях...
Дори живота свой ,подарявах,
и за какво...лъжа ,артисти без слово.
Вина си вменявах,сам враг си бях.
Залагах ,чувства ,усещах вина,
и за какво...лош ли съм
или ,Света вгорчава ми дните.
Кой ще отреже от живота ни дните...
като от торта отдавна разрязана.
Горчи,ах как нагарча живота.
Бутилката вино на масата празна стои.
© Ангел Все права защищены