14 дек. 2008 г., 15:11

Безвъпросно 

  Поэзия
1259 0 33

 

Дяволът в мен пак избуява.

Кълни от въпроси.

Тежко проклятие ставам.

Анатема от отговори.

Не искам да съм изпросена.

Аз съм прошка.

Неизбежна съм -

като истина.

Скучна съм,

ако съм безвъпросна.

Делнична съм

от неналичност.

Без небе

съм самоизмама.

И не мога да дишам.

С кибритена клечка

паля всички илюзии.

И в техния огън изгарям

всяко разпятие,

недокосване,

химерата

на света

без двама.

Защото...

съм бяла...

Цяла съм...

Истинска...

Сега

аз съм

дяволът.

Други въпроси?

 

 

МУЗИКА>>>

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??