15 дек. 2020 г., 18:14  

(Без)празнично 

  Поэзия
501 1 1

Къде е празникът? Аз вглеждам се в тълпите

с настръхнали, угрижени лица.

Настъпват се, не се подреждат дните,

немирни, непораснали деца.

 

Унили погледи и слухове тревожни,

напрегнатост, отчаяност и страх.

Нима възторзи явни са възможни?

Заглъхва даже намекът за смях.

 

Така е с някои. Други пък нарочно

са прекалено ведри - за разкош.

Напук на всичко сякаш искат точно

да предизвикат всеки демон лош.

 

И аз се люшкам - като капка малка

сред всякакви вълни с различен цвят.

Превръщам се във приказна русалка

и заживявам в свой измислен свят.

 

Там има всичко. Радост, смях и песни.

И любовта е светлосиня птица.

Там всички са добри, красиви, честни.

А моят принц отглежда си лисица.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Лирическата вярно е намерила
    най-правилното място за спасение.
    Овцата, розата , планетата...
    И принц достоен за всеобщо възхищение.
Предложения
: ??:??