16 апр. 2008 г., 22:03

* * * 

  Поэзия
504 0 2
Трябва ли истината да боли,
между двата свята
съществуване не пълни ти душата,
трябва истината да боли!

И в неравна битка
със себе си във губещия бой,
да излезеш победител
над егото и порока свой.

Истината трябва да боли.
И боли, щом нежни клонки кършат.
И раните покриват се със сълзи,
но след това истината почва да цъфти.

И красива е в най-чистата премяна.
И мъдра е със  радост във очите.
И силна е - сила, придобита от борбите.
Струва си накрая, ако трябва,
нека истината да боли!

© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Боби!
  • "Струва си накрая, ако трябва,
    нека истината да боли!"

    Любимият ми твой стих!!!...Нямам думи!
Предложения
: ??:??