2 дек. 2023 г., 22:07

Битие 

  Поэзия
273 0 4

 

Не си ми дал причина да остана,
когато бях единствена и твоя.
Сърцето ми разцъфна като рана
на хоризонта зад завоя.

 

И толкова променлив и себичен
не бях те виждала до днеска.
Изтри се моята лиричност
и заприлича на гротеска.

 

Не стихове, остави изненади
и строфи, във които липсваш трайно.
Или обратно – в същия порядък,
в едната безнадеждна тайна.

 

Отидох си! А ти – не съжалявай.
Такава е целта на битието,
което и разделя, и сдвоява...
Но никога съвместно двете!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??