18 апр. 2013 г., 11:05

Благодаря, Господи 

  Поэзия » Другая
517 0 4

Благодаря, че си ме създал такава:

да не ти задавам излишни въпроси,

да не копнея за празна слава,

да не искам любов изпросена.

 

Да се усмихвам дори в най-страшния миг

и дори разлюбена – пак  да обичам,

към нещастните обърнала лик,

само  на себе си да приличам.

 

Благодаря, даде ми такава душа,

дето изтръпва безпаметно  влюбена,

дето  ме пази, когато греша,

и търси  надежда изгубена.

 

Благодаря, даде ми ръце и очи,

та с тях да прегръщам, да гледам зората.

Когато от подлост ми загорчи,

да не подавам хляб на предател.

 

Какво още да кажа, Боже Господи мой?

Аз съм твоето  най-скромно творение.

Кротко живея под звездния рой

с мечти за любов и смирение.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??