Сърцето ми е празно без любов -
завързано на клуп въже над бездната!
Закриляй го, Ти Боже, с благослов,
с Ръката Си, над моя сън протегната!
И ден след ден след думите политнали
зърно ще мелят вятърните мелници!
Ще меся хляб тогава от мечтите си
и залъци ще чупя за неверници!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены