25 мар. 2009 г., 13:21

Благовестя ти... 

  Поэзия » Другая
844 0 24

БЛАГОВЕСТЯ ТИ...

 

 

Всяка мечта е космично прераждане,

тук, на земята с обич заченато -

миг от копнежа и глътка от жаждата

с мисъл и жар да прегърнеш Вселената.

 

В тази прегръдка ме имаш завинаги.

В тази прегръдка притихват посоките,

пространството, времето, силата, огъня

и на водата каскадните спомени.

И кръговратната мъдрост на капката

днес ми нашепва слова теменужени,

а аз, коленичил, прегръщам земята

и нейното пролетно земно притегляне.

 

Светли любовчета греят в очите ти.

Ако не вярваш - виж в огледалото!

Там толкова нежно пулсират Вселената

и всичките земни импулси на бялото!

А благата вест е душа в светло тяло

и като пролетен цвят е медовна...

 

Без тебе съм само микронче от цяло...

И толкова никъде няма виновни!

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??