скороговорка с продължение - 3
Бъбриви бодри бобри бодро бъбрят.
Бъбрете бодро, бъбриви бобри!
До тях бъбриви видри се мъдрят.
Мъдрете се ведро, ведри видри!
С бръмбарен брейк бръмбари бръмнаха.
Бръмчете бръмбари, бръмбарен брейк!
Броненосци бързи с брони звъннаха.
Звънете с брони, танцувайте шейк!
Буревестник четеше си вестника.
Чети буревестник, чети бурини :
как облажил се здраво наместника
и бръмват край него безброй новини!
В бара бъбрят бъбривите бобри,
на чаша бренди бистрят бъбриво,
плъзват се скришом злобните кобри
и плюят си съвсем неучтиво.
На съседната маса жабоци,
бодро обсъждат порно звезди
и с бренди на големи гълтоци,
се наливат, без никой да брои.
За "блекзит" от блатото забръмчаха
на дансинга - бръмбари с брейк
и в празните чаши дрънчаха -
за "Бръмбой" избираха плеймейт.
Бодри бобри "блекзит" обсъждат
чаши бодро надигат, бърборят...
Ведрите видри мъдро отсъждат:
"Да пием за нас, нека си спорят! "
Безброй чаши с бренди звъняха,
всички бъбрят горещо, в дебати...
Жабоци, бръмбари в миг връхлетяха -
с нерви бръмнали от твари крилати!
Видри неведро се сбърчиха,
на жабоци показаха нокти,
съскащи кобри се гърчеха
и бързаха жабок да докопат.
Бъбриви бобри в таз бъркотия,
бръщолевят несвързано, бързат...
Блатния бар, жужащ в олелия
от "блекзит"-а бръмбарен гръмна...
Буревестник долетя с бурини :
"Ято щъркели пристига насам"...
Всичко живо, се в миг изпокри
и изчезна дебатния плам...
Бъбриви бобри бързат и бъбрят.
Бъбрете бобри с ведрите видри!
Бръмбарен "блекзит" фарс е накъдрен,
чули, прочели... и бръммм - имитират!
продължение на познатата ни скороговорка
" Бъбриви бодри бобри бодро бъбрят. Бъбрете бодро бъбриви бобри! "
© Pepi Petrova Все права защищены