... бледи среднощни привидения...
Душата ти ще разплискам.
Ще тръпне сърцето ти. Жадно.
Като помилване ще ме искаш.
Ще ме жадуваш. Сянка по пладне.
И по пепел ще ходиш.
Дните ще хапеш със горест.
Ще почистиш предишни запои.
Ще ти стигна ли? Аз съм умората.
И съм слабост и сила. Твоите.
В съня ти съм писък. На прилеп.
Тайна във замък съм. Крия се.
Пазиш. Не хвръкна и пиле.
Знамение? До възбог олелия.
Бледи звезди... Монахини.
Дъхът ми е демон. С опашка.
Луната е няма... Кино.
Буря ли кораба лашка?
Мачтите скърцат. Подгизват.
Тласъци палуба мият.
Капитанът е сам. Облизва се.
Потопът ли свърши? Сиво е.
Стига ли толкоз пиянство?
Хайде, наритай миражите.
Привикна, Любов, на странство.
Не се боиш от кораби. Вражи...
© Таня Георгиева Все права защищены