2 дек. 2015 г., 12:39

Бленувам те! 

  Поэзия
497 0 0

Какво ми става, помисля ли за теб, трептя?

Какво да правя, видя ли те и летя?

 

Видя ли очите ти дълбоки в тях потъвам мигом знай,

зърна ли усмивката ти блага на лицето - край!

 

А помисля ли в обятията ти да заспивам всяка нощ,

тялото ти да ме обгръща с нежна мощ...

 

Задушавам се и не мога дъх да си поема,

умирам бавно и не знам дали ще се съвзема…

 

Подай ръката си към мен, искам да ме гали,

докосни ме и нека всичко в мен да се запали.

 

Погледни ме пак с погледа искрящ,

заслепи ме и нека после съм незрящ.

 

Сърцето ми с пълна сила пак тупти,

ще се пръсне, не излезеш ли от него ти…

 

Кой го каза, че с един ли си за друг да мислиш е грешка?

Кой го мисли, не познава ли душата си човешка?

 

Не знае ли за онзи поглед дето прави всичко друго сиво?

И знае ли двама силно да обичат колко е красиво?

 

Всичко в мен гори за теб сега,

най-болезнено е сам, студено ми е през нощта...

Звездите и луната озаряват на леглото празната страна…

 

Идват за да ми напомнят колкото сам съм в този час,

искат да ми кажат невъзможно би било за нас…

 

И небето смръщено върху мен да се изсипе с цялата си мощ,

не ще преспи ме и ще мисля пак за теб цяла нощ…

 

И всички сили да се опитват да ме спрат,

пожара разразил се в мен не ще да потушат!

© Иван Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??