14 дек. 2022 г., 22:18

Бог дава, но в кошара не вкарва 

  Поэзия
420 0 0

Не са ти дадени онези свръх сили
да надхитриш самият Творец.
Приеми истините, до праг приближили
и отстоявай позиции с име Човек.


"Бог дава но в кошара не вкарва"
твърди опитът натрупан от век.
Вярата пуснала корените отдавна
е само подсказка, да минеш напред.


Твой е изборът и вятър в платната,
преодолял тъмнината вековна.
Днес къде си, къде е душата ти
и кой дарил ти е безсмъртие в джоба?


Създаден си по подобие висше,
но недопуснат на божествената трапеза.
Твоята роля, е да изнамериш причина
и разбиеш всяка догма в несрета.


Не се моли Богу затворил очи!
Размърдай мишци, бори се, откривай звезди!
Желанията приключиха, на изпит си вече.
Времето ти изтича, събуди се човече!

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??